Opp Finans

Opp Finans er et heleid datterselskap av Gjensidige Bank, som igjen er en del av Gjensidige, Norges største forsikringsselskap. Det er med andre ord en stor og tung aktør, og de er da også blant de største innen usikret forbrukslån i Norge.

Fordeler med Opp Finans

Opp Finans tilbyr forbrukslån på helt opp til en halv million kroner, hvilket er blant det høyeste på markedet idag. Samtidig opererer de med en lav nominell rente, fra 9,70%, hvilket er blant markedets laveste. Det er dog viktig å huske på at renten du tilbys vil variere, ut fra din personlige situasjon. Faktorer som ansettelsesforhold, bolig, alder og inntekt vil spille en stor rolle for den endelige renten på lånet ditt.

Den relativt lave nominelle renten og muligheten for et høyt lånebeløp, gjør Opp Finans velegnet for refinansiering av flere smålån og kredittkortgjeld. I tillegg tilbyr de en nedbetalingstid på helt opp til 15 år, noe som kan være nyttig hvis økonomien din er anstrengt og du har pådratt deg en del forbruksgjeld som du ønsker å refinansiere. De har en egen refinansierings-kalkulator på nettsidene dine, som raskt lar deg beregne hvor mye du kan spare på å slå alle forbrukslånene dine sammen til ett stort lån.

Som flere andre banker, tilbyr Opp Finans behandling av lånesøknaden din på dagen, så lenge du søker innenfor normal arbeidstid, og blir lånet innvilget vil du normalt ha pengene på konto neste virkedag. Legitimering og signering av låneavtalen kan gjøres med BankID.

Ulemper med Opp Finans

Et forbrukslån gjennom Opp Finans har et etableringsgebyr på 950kr. hvilket er blant de dyreste på markedet. Spesielt på mindre lån, vil dette medføre at låneopprettelsen utgjør en relativt stor prosentandel av den totale lånesummen, noe som reflekteres i den effektive renten. Terminbeløpet ligger også i den øvre ende av skalaen, med 50kr. pr. måned, men det er langt fra blant de dyreste på markedet.

Har du behov for avdragsfrihet på lånet, er Opp Finans ikke for deg. Mange banker tilbyr muligheten for en eller flere betalingsfrie måneder i året, når du ellers er ajour med avdragene, men Opp Finans har ikke denne muligheten.

Krav for å få innvilget forbrukslån gjennom Opp Finans

Som en av de eneste banker i Norge, må du hos Opp Finans faktisk oppgi hva du skal bruke forbrukslånet til, når du søker. Dette er selvsagt en ren formalitet, da et forbrukslån per definisjon kan brukes helt fritt til hva du måtte ønske, men det er ikke utenkelig at formålet med lånet kan ha en innvirking på betingelsene du tilbys. Det er sannsynlig at Opp Finans vil se på et forbrukslån som brukes til å pusse opp badet i egen bolig som mindre risikofylt, enn et tilsvarende forbrukslån som skal benyttes til en ekstravagant feriereise.

Du må kunne vise til en minimum årsinntekt på 200.000kr. for å få innvilget et usikret forbrukslån gjennom Opp Finans. Du må være minimum 21 år gammel og ha vært folkeregistrert og skattet til Norge de seneste 3 årene. Som de fleste andre lånetilbydere, er det et krav at du ikke har betalingsanmerkninger, for at du skal kunne få en lånesøknad innvilget.