Nordea

Nordea er Skandinavias største finanskonsern med mer enn 11 millioner kunder. Som en av de eneste fullverdige banker, har Nordea fortsatt et relativt godt nettverk av filialer rundt omkring i Norge, så hvis personlig service og muligheten for å kunne gå i banken og prate med en kundeveileder er et viktig kriterie, kan Nordea være et godt alternativ for forbrukslån.

Nordea sitt forbrukslån er primært rettet mot eksisterende kunder av banken, men det er ikke noe i veien for at du kan få innvilget et lån, selv om du ikke er kunde av Nordea fra før. Det er i utgangspunktet ikke mulighet for å få innvilget forbrukslån på dagen, da du må sende inn de seneste to lønnsslipper og likningen din fra fjoråret, men er du alt kunde og har tilgang til Nordea sin nettbank, kan du søke direkte fra nettbanken og saksbehandlingstiden vil være kortere. Har du konto i Nordea vil lånet være tilgjengelig på konto få timer etter at banken har mottatt signert låneavtale. Skal lånet utbetales til en konto i en annen bank, tar det normalt en til to arbeidsdager før pengene er tilgjengelig.

Fordeler med forbrukslån hos Nordea

Nordea tilbyr to typer usikret lån; Et tradisjonelt forbrukslån og og en kontokreditt på din brukskonto hos Nordea. Sistnevnte krever selvsagt at du er kunde hos Nordea fra før, og som regel også at du har din primære lønnskonto i banken. En kontokreditt vil normalt ikke kunne overstige to ganger den gjennomsnittlige månedsinntekten din.

En kontokreditt på din brukskonto er en praktisk måte å ha en ekstra reserve i bakhånd, men det er langt fra gratis. I tillegg til en nominell rente på hele 18,50% per år på den del av kredittrammen du har benyttet, belastes det også en kvartalsvis provisjon på 0,25% av hele kredittrammen, uavhengig av hvor mye av denne du faktisk har benyttet. Det betyr at har du en kontokreditt på 50.000kr., belastes du 125kr. pr. kvartal, tilsvarende 500kr. i året, for å ha kreditten tilgjengelig. Mange kredittkort vil kunne tilby deg en tilsvarende kredittramme, men uten noen faste årlige kostnader, så det anbefales å sjekke alternativene nøye før du bestemmer deg.

Ulemper med forbrukslån hos Nordea

Nordea er blant de dyreste tilbydere av usikret forbrukslån på det norske markedet, med en nominell rente på 14,50%. Etableringsgebyret er på kr.1.000,- og termingebyret er på hele 65kr. hvilket gjør den effektive renten høy.

Maksimal nedbetalingstid på forbrukslån hos Nordea er 5 år. Inntil ett år av dette kan være avdragsfritt.

Krav for å få forbrukslån gjennom Nordea

Du må være minimum 18 år og folkeregistrert som bosatt i Norge. Det stilles i utgangspunktet ikke noe krav om hvor lenge du har bodd i Norge, men du må som regel kunne fremvise seneste selvangivelse for å få innvilget et forbrukslån, så i praksis må du ha liknet til Norge i minimum et år.

Inntektskravet er minimum 150.000kr., men dette vurderes opp mot lånets størrelse og din finansielle situasjon. På generelt grunnlag vil du få tilbud om en bedre nominell rente på lånet, jo høyere årsinntekt du kan vise til.

Som hos de fleste andre långivere i Norge, er det også hos Nordea et krav at du ikke har noen registrerte betalingsanmerkninger.